Alles over

Veiligheid op het schip

Meer over het schip

De voorzieningen

De Vliegende Hollander valt in de categorie ‘luxueuze zeilschepen’ vanwege haar uitgebreide slaapvoorzieningen, fijne zitgelegenheden en aantal douche- en wasruimtes. Met wel zeven, ruime tweepersoonshutten en vijf, slim ingedeelde vierpersoonshutten is er genoeg ruimte voor iedereen om zijn/haar rust te pakken of even terug te trekken.

Daarnaast zijn er zes aparte doucheruimtes aanwezig en alle hutten beschikken ook over een wastafel. Huiselijke hygiëne kunt u dus met gemak aanhouden tijdens een meerdaagse zeiltrip!

plattegrond voorzieningen
dekplan van het schip

Kookvoorzieningen:

Mogelijkheden genoeg voor diners, lunches of uitgebreide borrels. Met onze goed gevulde bar (incl tap!), luxe hotelkeuken en professionele oven kunnen wij tegemoet komen aan al uw culinaire wensen. Ook beschikken we over een grote koelkast, nog een kleine koelkast bij de bar en  een barbecue!  
Als u kiest voor zelfverzorging kunt u deze complete keuken naar eigen inzicht gebruiken en gezamenlijk zorgen voor de inwendige mens. Want veel frisse lucht zorgt voor stevige trek en nergens wordt een goede maaltijd zo gewaardeerd als na een dag heerlijk zeilen!

Gezelligheid:

Dit mooie zeilschip beschikt over een grote zit aan dek, ideaal om het waanzinnige uitzicht te bewonderen, een kleurtje op te doen of te ontdekken hoe het schip werkt! Beneden hebben we ook een uitgebreide zithoek, voor wanneer het buiten frisser wordt, hier vind je ook diverse spelletjes voor de lange zomeravonden en interessante boeken.

Voor nog meer sfeer is er zelfs een piano aan boord, waar vrij gebruik van gemaakt mag worden door gasten die zo’n instrument kunnen bespelen. Voor de  andere muziekliefhebbers staat er een radio/cd speler. 
Op aanvraag hebben we ook een televisie aan boord, maar waar zou je die voor gebruiken als je midden in je eigen avontuur zit!

Veiligheid op het schip

Veiligheid op het schip is ons belangrijkste uitgangspunt. 
Om te beginnenvoldoet de Vliegende Hollander aan alle eisen die de Nederlandse regering stelt aan de zeilende passagiersvaart. Dit wordt regelmatig door keurende instanties gecontroleerd. Het schip is uiteraard uitgerust met voldoende zwemvesten, reddingsmiddelen, een brandalarm en brandblussers. Het schip heeft ook een hoge, dichte verschansing, wat zorgt voor een veilig gevoel tijdens de reis en ook dat kleinere kinderen nergens zomaar over boord kunnen vallen.

Naast het op orde zijn van het schip is veiligheid vooral van belang tijdens het zeilen. Het is aan de vaste bemanning, de schipper en de maatroos, om belangrijke beslissingen te nemen over bijvoorbeeld met hoeveel wind er nog uitgevaren wordt en met hoeveel zeil. Hierbij kunnen zij putten uit jarenlange ervaring. Aan het begin van de reis leggen de schipper en de matroos de beginselen van het zeilen uit en wijzen de gasten op mogelijke gevaren en hoe die vermeden moeten worden. Het is van groot belang dat deze instructies duidelijk zijn voor iedereen en ook opgevolgd worden. 
Dan kunnen de zeilen gezet worden; de reis kan beginnen.

zeilen